CMR University campus

Bangalore, India
Architects
CnT Architects
Localització
Bangalore, India
Any
2019

The CMR University campus site abuts a lake and is surrounded by quarries, while containing one such quarry within the site. The master plan is held by a spine, that links the lake and the quarry while also allowing for all the disciplines to open out into it. Various town squares and community courts comprise this spine, which becomes a place of memory with the interacting of all the discipline. The School of Engineering Campus is connected to the spine through a series of courtyards, forming a layered circulation within the campus. The Phase 1 building is designed for 720 students across 3 disciplines. The Common facilities between the departments like the Labs and Workshop areas are distributed in the lower levels where there is always a buzz of movement and the Classrooms are located on the top levels, offering them quite environment and privacy. The Classrooms on the higher levels have a deck outside their class rooms which doubles up as a place for smaller group gatherings and discussions. The staggering corridor on the inside offers a volumetric experience to the circulation, not making it less claustrophobic. The two wings of the block connected by common amenities like Seminar halls and labs in the middle, which overlooks into the Central Court with Amphitheatre, where large gatherings are held.

Projectes relacionats

  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects
  • Turner Duckworth Offices
    Jensen Architects

Revista

Altres projectes per CnT Architects

International Flower Auction Center
Bengaluru, India
Tata-Dhan Academy
Madurai, India
Brigade Courtyard Apartments
Bengaluru, India
ValueLabs
Hyderabad, India
Office interior for MindTree
Bengaluru, India
ORCHARD: Learning Center for MindTree
Bengaluru, India