Nou Hospital del Nen i Maternitat de l'Hospital Sant Tomàs

Panamá, Panama
Imatges per al concurs d'arquitectura
Visualització © Pinearq
Imatges per al concurs d'arquitectura
Visualització © Pinearq
Imatges per al concurs d'arquitectura
Visualització © Pinearq
Imatges per al concurs d'arquitectura
Visualització © Pinearq
Ambientació / Alfabet marítim internacional de banderes
Visualització © Rai Pinto & Dani Rubio
Ambientació / Alfabet marítim internacional de banderes
Visualització © Rai Pinto & Dani Rubio
Ambientació / Alfabet marítim internacional de banderes
Visualització © Rai Pinto & Dani Rubio
Ambientació / Alfabet marítim internacional de banderes
Visualització © Rai Pinto & Dani Rubio
Architects
PINEARQ
Adreça
Calle 38 Este, Panamá, Panama
Any
2018
Equip
Alberto de Pineda, Luisa Santos, Quim Bosch, Paula Pestana, Juan García, Marcial Novo, Mallol Arquitectos, Ingeniería: Ayesa

Aquest projecte és una gran oportunitat per reestructurar el desenvolupament urbà de l'Hospital Sant Tomàs. El projecte original, de 1919, s'ha anat desfigurant per les necessitats d'espai de l'Hospital del Nen i de la vora costanera. El recinte de Sant Tomàs es caracteritza per edificacions baixes, que contrasten amb els gratacels que s'aixequen al llarg de la cinta costanera de la ciutat de Panamà. La proposta es planteja lligar aquestes dues realitats: d'una banda, l'hospital forma un conjunt identificable, amb unes façanes recognoscibles, que cus el front marítim de la ciutat. I, d'altra banda, el perfil d'edificis alts i prims que voreja el front marítim. S'incorpora una continuïtat urbana a nivell de planta baixa que segueix l'establerta pel conjunt històric de l'hospital i els seus jardins.

Als espais interiors, Pinearq juntament amb els estudis de disseny gràfic de Dani Rubio Arauna i de disseny d'interiors de Rai Pinto han ideat una ambientació específica per a aquest nou hospital, una aposta per un treball interdisciplinari i amb l'objectiu de convertir un espai mèdic en un lloc acollidor. Aquest projecte parteix del context en el qual se situa: el front marítim de la ciutat de Panamà, porta del canal i referent mundial del tràfic marítim. Així, es dissenya un sistema visual basat en l'alfabet marítim de banderes, que tradicionalment ha servit de codi de comunicació entre embarcacions.

Projectes relacionats

  • Erweiterung Schulanlage Dorf
    Bürgi Burkhard von Euw
  • Shanghai Suhe MixC World
    KOKAISTUDIOS
  • Welcome to the Stage!
    Kjellander Sjöberg
  • Hovering Kan-Too – Great Bay Area Center Showroom
    Wutopia Lab
  • Stockwell-Rodríguez Residence
    Belmont Freeman Architects

Revista

Altres projectes per PINEARQ

Plataforma de Serveis de Vilanova i la Geltrú
Vilanova i la Geltrú, Spain
Edifici per a Transtorns Mentals Severs del Parc Hospitalari Martí i Julià
Salt, Spain
Consultes Externes del Hospital del Mar
Barcelona, Spain
Reforma i ampliació de l'Hospital Asil de Granollers
Granollers, Spain
Hospital Marina Salud de Dénia
Dénia, Spain