The Flat of a Double Layered Window

Ota-ku, Tokyo, Japan
Photo © Kai Nakamura
Photo © Kai Nakamura
Photo © Kai Nakamura
Photo © Kai Nakamura
Photo © Kai Nakamura
Photo © Kai Nakamura
Photo © Kai Nakamura
Photo © Kai Nakamura
Photo © Kai Nakamura
Photo © Kai Nakamura
Photo © Kai Nakamura
Photo © Kai Nakamura
Architects
MARU.architecture
Location
Ota-ku, Tokyo, Japan
Year
2017

This is a housing complex facing Kannana-dori, where cars drive by day and night. We wanted to create a building that would protect the living environment from the street and at the same time contribute to the urban environment.
We built another big wall outside the exterior walls of the units, which form a wild goose formation around the site. The gap between the windows of the dwelling and the holes in the big wall on the outside visually blocks the back of cars driving on the road, and protects the living environment.
The big wall will be finished with soft plastering that has slight sound absorbing properties. It's difficult that just only this architecture change the environment of Kannana-dori, by using such sound-absorbent materials, it could make the city a little quieter.
This one big wall is a shell that protects the living environment and becomes a model for changing the city environment.

Related Projects

  • Dialogue Center “Przełomy”
    KWK Promes architect
  • Hotel in Czorsztyn
    KWK Promes architect
  • Farmhouse with Lap Pool
    GLUCK+
  • Bar House
    GLUCK+
  • Bronx Preparatory Charter School, Bronx
    GLUCK+

Magazine

Other Projects by MARU。architecture

Omishima Cottage by the Sea
Omishimat-Cho, Ehime, Japan
Ainoma House
Okazaki-city, Aichi, Japan
Miyakonojo Kindergarten
Miyakonojo-city, Miyazaki, Japan
Matsubara Civic Library
Matsubara-city, Osaka, Japan
Tosa City Cultural Complex
Tosa-city, Kochi, Japan