Residence for the Elderly in Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú , Spain
Foto © Fernando Guerra
Foto © Fernando Guerra
Foto © Fernando Guerra
Foto © Fernando Guerra
Architetti
PINEARQ
Indirizzo
St. Josep, 16, 08800 Vilanova i la Geltrú , Spain
Anno
2011
Team
Alberto de Pineda, Roberto Cortés, Marcial Novo, Alba Casanovas

The project articulates a residential area with a day centre for the elderly. The building is arranged at different heights around a landscaped patio, allowing for the entry of sun and natural light. It adapts the spaces to the different requirements of the residence and the centre a change of use and new treatments.

Domesticity is prioritised in seeking maximum comfort in the spaces for long-stay residents. Safety has also been fundamental in organising the internal and external public spaces, so as to allow easy monitoring of residents and users of the centre.

Progetti collegati

  • Promenade Favorita, Lugano TI
    mavo gmbh
  • Garten Höhenweg St.Gallen
    mavo gmbh
  • Sagiareal, Greppen LU
    mavo gmbh
  • Progressiver Reinraumausbau
    Lindner Group
  • Büro Allmendstrasse
    BFB Architekten AG

Rivista

Altri progetti di PINEARQ

Building for Severe Mental Disorders in Martí i Julià Hospital Park
Salt, Spain
Outpatient Building in Hospital del Mar
Barcelona, Spain
New Children's Hospital and Maternity Building of Hospital Santo Tomas
Panama City, Panama
Renovation and Extension of Granollers Asylum Hospital
Granollers, Spain
Marina Salud Hospital in Dénia
Dénia, Spain