写真 © jonathan leijonhufvud
写真 © jonathan leijonhufvud
写真 © zhi xia
写真 © jonathan leijonhufvud
写真 © jonathan leijonhufvud
写真 © jonathan leijonhufvud
写真 © jonathan leijonhufvud
写真 © jonathan leijonhufvud
写真 © jonathan leijonhufvud
写真 © zhi xia
写真 © jonathan leijonhufvud

Song Art Museum

 プロジェクト一覧に戻る
住所
天竺镇楼台村南格拉斯路, Shunyi District, 101300 Beijing, China
2017

The original architecture of Victorian style with Western-style gardens, like a woman with excessive makeup, is out of fashion. The owner’s intention is to transform its function into an artistic space for the public to appreciate. Our first step was to remove all the necklaces, earrings, clothing, and decorations to show it in its purest form.

With the entire base shaped like a Chinese long scroll, we reorganized the relationship between the building and the courtyards. We scattered 199 pine trees within. With the art gallery as the main building, we restored classical buildings and placed archways to the left and right, which not only realizes the owner’s preference, but also positions the oriental style of the museum.

Leaving blank space is the highest artistic concept in the art of Chinese painting, whereas geometrical form is the most objective expression of Western logic and thought. For the architecture of the gallery, we removed the Western symbolism to give the purest white, and we used several different geometric structures to connect and create a new corridor by bridging the unrelatedness between the old buildings and echoing the scenery among the courtyards; the indoor ground going underground creates a vertical openness, extending the dimensionality. The significance of the museum’s existence is the presentation of art. As an exhibition platform, our definition of the Song Art Museum is an "art container", with "art" as the mainstay and "container" as the supplement, and it serves as a form that can be replicated in the future. Our transformation of architecture and freedom of space offer the greatest possibilities.

Song Art Museum transforms everything into geometry and purity, and takes “non-action” from the outside to within. What we offer is a kind of "clean" existence. When “contemporary art” enters various forms, they can display their vocabulary and vitality without scruples. The courtyard is surrounded by the pine trees, providing the external vitality of the Song Art Museum. The scenery becomes the breath of both the inside and outside, and the oriental freehand brushwork also becomes the natural rhythm of mutual reflection between traditional and modern architecture.

Vermilion Zhou Design によるその他のプロジェクト

‘Green massage’ Hubindao store
Huangpu, China
Bodyconcept Pilates Studio
Minhang, China
BodyConcept Pilates Studio
Jingan, China
Joya Hotel Hangzhou
Shangcheng, China
‘Green massage’ Lujiazui store
Shanghai, China
Crystal Hotel
Shanghai, China