House A

Le Lieu, Zwitserland
Photo © Nicolas Delaroche
Photo © Nicolas Delaroche
Photo © Nicolas Delaroche
Photo © Nicolas Delaroche
Architecten
Kunik de Morsier
Adres
Les Esserts-de-Rives-Bas 23, 1345 Le Lieu, Zwitserland
Jaar
2018
Kosten
100K - 1M
Verhalen
1-5 Stories

Located in the Joux Valley, between the lake and the forest, this wooden construction placed on a mineral base promotes new relationships between the inhabitant and the wild.

A large roof and a developed facade multiply the relations with the outside and transform the facade, usually considered as a limit, into a space as such, connecting the inside to the outside, and can be inhabited.

The mineral soil, continuous, spreads out in levels on the sloping ground and receives a series of low walls that support the wooden structure.

The interior is not designed as a ground floor and a first floor, but rather as a succession of spaces located at different heights and accessible by a series of steps, stairs and ladders and nets that are traversed in the manner of a drawing by Maurits Escher. Each space is unique, both in its topology (its relative position to others) and in its relationship to geography.

Reflective surfaces in window openings increase light play and reflection and echo reflections on the lake surface. The points of view are thus multiplied, and in good weather, the spaces are animated by a complex solar kinematics.

Gerelateerde projecten

  • AESOP SHINJUKU
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Gallery COMMON
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • RESTAURANT ON THE SEA
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • CUTLERY for VALERIE OBJECTS
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Akeno Restaurant
    Cyrus Ghanai Interior Architecture & Design

Magazine

Andere projecten van Kunik de Morsier

Temporary Housing
Lausanne, Zwitserland
Hut near Lac de Joux
Le Pont, Zwitserland
Audemars Piguet Watch Manufacture
Le Locle, Zwitserland
DIGITAL LAB SWISSCOM EPFL
Ecublens, Zwitserland