Urbagreen

Romainville, França
Photo © S. Anzini
Photo © S. Anzini
Photo © S. Anzini
Photo © S. Anzini
Photo © S. Anzini
Drawing © Atelier(s) Alfonso Femia
Photo © S. Anzini
Photo © S. Anzini
Photo © S. Anzini
Photo © S. Anzini
Photo © S. Anzini
Photo © S. Anzini
Photo © S. Anzini
Photo © S. Anzini
Photo © S. Anzini
Visualization © Atelier(s) Alfonso Femia
Drawing © Atelier(s) Alfonso Femia
Visualization © Atelier(s) Alfonso Femia
Visualization © Atelier(s) Alfonso Femia
Visualization © Atelier(s) Alfonso Femia
Drawing © Atelier(s) Alfonso Femia
Drawing © Atelier(s) Alfonso Femia
Drawing © Atelier(s) Alfonso Femia
Drawing © Atelier(s) Alfonso Femia
Arquitectos
Atelier(s) Alfonso Femia
Localização
Romainville, França
Ano
2020
Cliente
Nexity
Structural Engineering
BET Structure Buchet
Services and Environmental Engineering
Pouget Consultants
Bureau de Contrôle
Qualiconsult

The project is part of a residential area under development in the first urban crown of Paris. The project area lies in the southern part of a new residential complex. The large “not building lot” green area located on the South, defines the green vocation of the entire sector. The will to give visual continuity to the North-South axis defined by the composition of the North urban plan, creates two separate volumes. The volumes are processed to ensure continuity with the heights of adjacent volumes with buildings of 4, 5 or 6 floors in the north zone, to descend through a terrace steps facing South and harmonize with the context of single family homes included in green area.

The project dialogs with the context and is characterised by the use of matter and light. Each front defines its own specificity and explains the project in different ways. Northward, the façade of entrance from the main building has a diamond white ceramic coating that reflecting the light and the sky of Paris makes vibrate the façade in a thousand shades. To the West, a path open to the inhabitants is moving through the trees facing a façade embellished with protruding balconies protected by a wooden vertical grid. The opposite side, opened on the East towards the green hill, is characterized by a more compact dug to build lodges. The main entrance is located on the South and leads to the entrance hall, a wide, multifunctional glassed space.

Projetos relacionados

  • Dialogue Center “Przełomy”
    KWK Promes architect
  • Hotel in Czorsztyn
    KWK Promes architect
  • Farmhouse with Lap Pool
    GLUCK+
  • Bar House
    GLUCK+
  • Bronx Preparatory Charter School, Bronx
    GLUCK+

Revista

Outros projetos por Atelier(s) Alfonso Femia

New BNL-BNP Paribas headquarters
Rome, Itália
Living in the blue
Milan, Itália
The Corner
Milan, Itália
Marseille Docks
Marseille, França
M. Beghi Civic Library
La Spezia, Itália
The sky above Asnières-sur-Seine
Asnières-sur-Seine, França