Floating Box House

Austin, Texas, 美國
建筑师
GLUCK+
年份
2006

Standing amid a grove of two hundred landmarked live oaks, significant portions of this house were built below grade to maintain the rural landscape of the site. Between the ground plane and the floating box is an entirely transparent glassed enclosure that gives the living room, dining room, and kitchen unobstructed views of the natural surroundings on one side and the Austin skyline on the other. The stainless steel structure holds all the mechanicals for the house and produces the illusion of a wall-less space and a floating box above.

Moving through the building, the sectional complexities add to the spatial experiences inside and outside the house. The sunken courtyard, formed by a sharp cut in the earth, connects the ground floor to the transparent living room by an upward-sloping grass ramp. This ramp becomes the roof of the buried sections, with skylights cutting through the grass to provide natural light for the spaces below.

相关项目

  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects
  • Turner Duckworth Offices
    Jensen Architects

杂志

以下出品方的其他项目 GLUCK+

Little Ajax Affordable Housing
Aspen, 美國
Bronx Preparatory Charter School, Bronx
Bronx, New York, 美國
Scholar's Library
New York, 美國
The East Harlem School
Harlem, New York, New York, 美國
Little Sisters of the Assumption Family Health Service
Harlem, New York, New York, 美國
Bar House
Aspen, Colorado, 美國