Seoul Photographic Art Museum

Seoul, South Korea
Outdoor Perspective View - Night
可视化 © Jadric Architektur ZT GmbH
Outdoor Perspective View - Day
可视化 © Jadric Architektur ZT GmbH
Indoor Perspective View - Exhibition
可视化 © Jadric Architektur ZT GmbH
Indoor Perspective View - Lobby
可视化 © Jadric Architektur ZT GmbH
Bird´s-eye View
可视化 © Jadric Architektur ZT GmbH
Architectural Design Concept
图纸 © Jadric Architektur ZT GmbH
Siteplan
图纸 © Jadric Architektur ZT GmbH
Program Distribution
图纸 © Jadric Architektur ZT GmbH
Circulation Diagram
图纸 © Jadric Architektur ZT GmbH
Section
图纸 © Jadric Architektur ZT GmbH
Floorplan GF
图纸 © Jadric Architektur ZT GmbH
Floorplan +2
图纸 © Jadric Architektur ZT GmbH
Elevation
图纸 © Jadric Architektur ZT GmbH
Lighting Design Plan
图纸 © Jadric Architektur ZT GmbH
Interactive Screen
图纸 © Jadric Architektur ZT GmbH
建筑师
Jadric Architektur
位置
Seoul, South Korea
楼层
1-5层
团队
Jakob Mayer, Federica Rizzo, Nikolaus Punzengruber, Dennis Przybilka, Max Krankl, Byonghun Lee, Daria Jadric
Korean Partner Office
1990uao (Yoon Geun Ju), [email protected]
Visualization
Claudio Anderwald Computergraphics, claudioanderwald.com

Jadric Architektur and their Korean Partner "1990uao" (Yoon Geun Ju) are chosen to realize the Seoul Photographic Art Museum after winning an international Design Competition.
The dynamic design will serve as a sculptural landmark along the future cultural mile in Chang-dong. Its twisting monolithic shape enriches the surrounding puplic space as well as the overall architectural identity of the district.
The symbiosis between photography and architecture can be seen as follows: Photography is painting with light; architecture is the play of forms gathered in light.
The dynamic movement of the object symbolizes a snapshot - a characteristic that architecture and photography share. The form reacts to the directions of outside movement and thus constitutes a highlight of the newly planned „culture mile.“
The building merges with the square and thus becomes a walk-in object for sitting and lingering, thus creating a generous public space. On the ground floor, we are attracted to an open „guest room“ with plenty of space.
The concept envisages a double serving of social space: Urban landscapes in the interior and exterior of the buildings for visitors and the neighboring housing estates thus offer more quality for the entire environment.
The functional units within the buildings are logically connected and allow natural orientation and comfortable movement of visitors through exhibition areas. For exhibitions, we envisage a „white cube concept“ - flexible and suitable for any presentation. Rooms are easy to connect to form larger exhibition units. Education rooms are bundled on the uppermost floor.
The lighting concept envisages an interaction between the building and light with backlit concrete ribs instead of a classic screen — a symbiosis between light and body.

相关项目

  • AESOP SHINJUKU
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Gallery COMMON
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • RESTAURANT ON THE SEA
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • CUTLERY for VALERIE OBJECTS
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Akeno Restaurant
    Cyrus Ghanai Interior Architecture & Design

杂志

以下出品方的其他项目 Jadric Architektur

Hangzhou Bridges
Hangzhou, 中国
Gansterergasse – Cinderella aus Ottakring, Totalsanierung
Wien (A), 奥地利
Einsatzzentrum Ötz
Green House in Austin, TX
Austin, 美國
Das Haus Grill-Reichenauer in den Wiener Alpen (Umbau)
奥地利