Pediatric Cancer Center in Sant Joan de Déu Hospital

Esplugues de Llobregat, Spain
Architects
PINEARQ
Address
Pg. de Sant Joan de Déu, 2, 08950 Esplugues de Llobregat, Spain
Year
2020
Team
Alberto de Pineda, Roberto Cortés, Carla Romagosa, Begoña Rodríguez, Jenicá Craiu, Alexandra Demetriu

The new Paediatric Cancer Center in Sant Joan de Déu hospital is set at the northwest border of the city, on one of the main arterial roads and with its back to the mountain which limits Barcelona. The centre occupies the existing teaching building; for this project the present arrangement and layout are changed, using the gradient to provide more height, unifying the façade and providing a passageway to connect with the main hospital building.

The renovation and extension are being done in stages. The external cladding is maintained and supplemented with a ventilated façade in the extended areas. The change is emphasised by extending the windows and with vertical elements for protection from the sun.

Related Projects

  • Promenade Favorita, Lugano TI
    mavo gmbh
  • Garten Höhenweg St.Gallen
    mavo gmbh
  • Sagiareal, Greppen LU
    mavo gmbh
  • Progressive cleanroom expansion
    Lindner Group
  • Büro Allmendstrasse
    BFB Architekten AG

Magazine

Other Projects by PINEARQ

Residence for the Elderly in Vilanova i la Geltrú
Vilanova i la Geltrú , Spain
Building for Severe Mental Disorders in Martí i Julià Hospital Park
Salt, Spain
Outpatient Building in Hospital del Mar
Barcelona, Spain
New Children's Hospital and Maternity Building of Hospital Santo Tomas
Panama City, Panama
Renovation and Extension of Granollers Asylum Hospital
Granollers, Spain